Coaching voor stellen Boek een intakegesprek Over Anne de Jong Alles over de methode Bestel het boek 'Sorry Schatje' Bestel het relatiespel Sorry schatje-AI De Relatiecoach in de media Opleiding tot relatiecoach De relatiecoach geeft tips Relatietest

Welkom bij de relatietest

Start de test hier

Deze relatietest is een laagdrempelige manier om erachter te komen in welke zone je relatie zich op dit moment bevindt. Je krijgt meer inzicht in je relatie, wat er al goed gaat en waar je nog iets te doen hebt. Zie het dan als een APK-keuring om zeker te weten dat alle onderdelen van je relatie nog goed functioneren. Gaan alle alarmbellen af of zijn jullie nog even verliefd als in het begin van jullie relatie? Het is een graadmeter voor de staat van elke relatie, op dit moment.

Succes!


Start de test
{{ questions[activeQuestion].question }}
Helemaal mee eens
Grotendeels mee eens
Grotendeels niet mee eens
Helemaal niet mee eens
Vorige vraag
Eindresultaat relatietest
ALT

Om te bepalen waar een stel staat, gebruik ik liefdeszones. Er zijn vier verschillende zones: de donkergroene, de lichtgroene, de oranje en de rode. Eigenlijk is er nog een vijfde zone waar bijna iedereen begint: de roze zone, waar je simpelweg verliefd bent.

Wie al een langere relatie heeft, zit in een van de twee groene, de oranje of de rode zone. De knalgroene zone is de zone waar de relatie lekker loopt, bijna als vanzelf. Er is lol, interesse, intimiteit en verbinding. Ook in de ‘gewone’ groene zone zit je nog goed, maar op bepaalde vlakken in je relatie denk je dat het beter kan. Je zit in de oranje zone als je je consequent ergert aan elkaar, waar je minder tijd voor elkaar neemt, er meer onbegrip is of gevoelens van angst. De rode zone, ten slotte, is de zone waarin jullie veel kritiek geven op elkaar, een constante sfeer van ruzies die niet worden uitgesproken, vol cynisme en soms een parallel leven.